Biologisk mångfald har ingen karta

Som Stockholmare får jag ofta höra, ”du har ingenting med vargfrågan att göra”. Det är vi som är de nära som ska besluta, när, var och hur vargarna ska bli skjutna.  Vad vet du i Stockholm om livet med vargar?

Sådana inskränkta nedvärderande ord mig bara förargar. Vi pratar om moder jords allra bästa, om biologisk mångfald, och ekosystem. Inte jägarnas enskilt skavande eksem.  Vargen tar ”deras” älg och hotar jakthund Men att därför utrota en art är för mig en dålig grund. 

Jag må bo i Stockholm med t-bana och neon, det betyder inte att jag därför bara är ett fån.  Jag vet att vargen i vårt land verkligen behövs, så egentligen var det nog bara jägarnas tro att alltid ha rätt som klövs.  

De behöver höja blicken från sitt egenintresse, allt handlar inte om en trofé till bjässe.   Eller att alltid skjuta i egen tro,  det är ju då vi Stockholmare måste bevaka er och säga No No! 

För i slutändan hänger faktiskt allt ihop,  så när jag uttrycker mig är det som en världsmänniskas rop: Stoppa jakten på varg, i naturen behövs vi alla,  om vi lyssnar på de med nolltolerans kommer balansen i naturen falla.  

De tror de vet allra bäst, det är därför de inte kan ta min viktiga protest. Stoppa vargjakten, innan det är försent. 

Maria Ljung

Powered by Labrador CMS