Satsning på biogas i Gräfsåsen

ÖSTERSUND (JT) Kommunens tjänstemän föreslår nu politikerna att gå vidare med ett förhandsbesked om att uppföra en anläggning för rötgas i direkt anslutning till Gräfsåsens avfallsanläggning nordost om Östersund.

Publicerad

Tillsammans med länets övriga kommuner har Östersund bildat Biogas i Jämtland Härjedalen AB. Ett bolag som har målet att uppföra en anläggning för biogas/rötgas som ska stå färdig sommaren 2025.

Bygget för biogas i Gräfsåsen beräknades för ett år sedan kosta totalt 320 miljoner kronor och omfatta ett område på cirka två hektar, motsvarande fyra fotbollsplaner. Inom området ska då byggas bland annat rötgaskammare, panna, damm och tankstation samt processhall och kontor.

Samtidigt som totalkostnaden kan behöva justeras uppåt beräknas också den energi som produceras bli avsevärt högre än tidigare beräknat. Tidigare beräknades 17 GWh fordonsgas produceras per år, nu handlar det om 31 GWh.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS