Stefan Sandberg, biodlare i Hammarstrand räknar med ungefär 800 kilo honung i år.
Stefan Sandberg, biodlare i Hammarstrand räknar med ungefär 800 kilo honung i år.

Normalår för biodlaren i Hammarstrand - räknar med 800 kilo honung

RAGUNDA (JT) Trots de senaste veckornas ombytliga väder verkar bina i Hammarstrand ha legat i som vanligt. I fjol visste inte Stefan Sandberg, biodlare i Hammarstrand om det var lönt att fortsätta med biodlingen men tidigare i sommar verkade de bra väderförhållande ha lagt en bra grund för binas honungsproduktion.

Publicerad Senast uppdaterad

För några månader sedan rapporterade JT om biodlaren Stefan Sandberg från Hammarstrand, som då berättade att årets majväder gjort att det verkade bli ett bättre år än i fjol. Förhoppningen var att ungefär 700 kilo honung skulle produceras och nu verkar det bli runt 800.

– Det ser ut som en normal skörd. Inget överflöd men absolut inget dåligt. Jag har inte varit och tittat i alla samhällen men där jag tittat ser det bra ut. Fram till midsommar såg det bra ut och sedan höll det i sig. För någon vecka sedan var det kallt men det ser ut som stora samhällen och en hel del honung, säger han.

Stefan säger att han för stunden väntar på en beställning honungsburkar som han behöver för att kunna fortsätta slunga honungen. De 1200 burkarna han har beställt rymmer ungefär 600 kilo honung.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS