Här vänder en bil vid broavstängningen i Strömsund. Det var en av många förare som missat skyltarna om att E45 vid bron över Vattudalen var stängd i helgen.
Här vänder en bil vid broavstängningen i Strömsund. Det var en av många förare som missat skyltarna om att E45 vid bron över Vattudalen var stängd i helgen.

Trafikkaos vid Strömsundsbrons stängning – Trafikverket letar alternativa förbivägar

STRÖMSUND (JT) Strömsundsbron kommer hållas stängd under vissa helger åtminstone året ut. Efter den första helgen där trafiken i stället leds om via en lång, smal grusväg längs väg 759 är det många förare som haft problem.

Publicerad

JT har tidigare rapporterat om problemen som omledningen av trafiken har medfört. Många bilister och lastbilar på väg norrut missade skyltningen och tvingades vända och köra tillbaka. De som körde husvagn, husbil eller lastbil fick krypa fram efter den smala grusväg som Trafikverket öppnat som omledningsväg vilket ledde till långa köer efter vägen.

När JT:s reporter körde vägen kunde vi redan efter någon kilometer bevittna en sammanstötning mellan två husbilar. Många fordonsförare på väg norrut verkade också missa skyltningen om omledningen och fortsatte till Strömsund innan de vände. Vid flera tillfällen efter omledningsvägen noterades hur mötande lastbilar i krypfart fick mötas med millimeter tillgodo mellan fordonen.

En husbilschaufför som JT haft kontakt med kallade det för den värsta omledningen han någonsin sett. Omledningen av trafiken verkar efter den första helgen inte ha varit någon lyckad historia. Kjell-Arne Blom, infrastrukturplanerare på Trafikverket hänvisar till ett pressmeddelande med information som snart kommer släppas på Trafikverkets hemsida.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS