LILLÄNGE

Företaget Rico Estate Development AB har köpt fastigheten Betongen 1 i anslutning till Lillänge. Målsättningen är att skapa en plats för sällanköpshandel utan livsmedel.
Företaget Rico Estate Development AB har köpt fastigheten Betongen 1 i anslutning till Lillänge. Målsättningen är att skapa en plats för sällanköpshandel utan livsmedel.

Betongfastigheten vid Lillänge har sålts: “Placeringen är väldigt intressant”

ÖSTERSUND (JT En stor fastighetsaffär har genomförts i anslutning till Lillänge.
Bolaget RED (Rico Estate Development AB) har köpt Betongen 1 – som ligger vid infarten till Lillänge.

Publicerad

– Placeringen är väldigt intressant, säger bolagets vd, Ronald Rico, till Jämtlands Tidning.

I dag är det Heidelberg/Betongindustri som har verksamhet på platsen.
– Heidelberg /Betongindustri lämnar inte Östersund utan flyttar sin verksamhet till en ny fastighet belägen i Torvalla där vi kommer att etablera en ny anläggning, säger Per Berglund, vd på Betongindustri, i ett pressmeddelande.

Fastigheten som RED (Rico Estate Development) nu köper är på lite drygt 33 000 kvadratmeter. Platsen har länge varit föremål för intresse från många olika håll, just på grund av närheten till E14 och Lillänge.

Redan 2012 hade Biltema planer på att etablera sig där.

RED (Rico Estate Development) vill nu få fram en ny detaljplan tillsammans med Östersunds kommun, som gör det möjligt att bedriva sällanköpshandel utan livsmedel på platsen.

– Vi är fastighetsutvecklare och ser Lillänge som ett starkt handelsområde. Placeringen är väldigt intressant och ligger strategiskt bra till. Nu är vår ambition att förädla den här platsen till någonting bättre, säger Ronald Rico.

Det har i många år varit en intressant plats även för Biltema. För ni redan nu diskussioner med dem?

– Det kan jag inte uttala mig om i det här läget. Till att börja med så måste vi definiera förutsättningarna för hur vi kan utveckla den här platsen. För att en sådan aktör ska bli aktuell så krävs en planändring, och en sån vill vi få till i samverkan med kommunen, säger Ronald Rico.

Hur har den första dialogen med kommunen varit?

– Den har varit positiv. Vi känner oss välkomna av staden. Nu gäller det att försöka hitta någon form av samsyn. Vi vet vad vår ambition är, nu ska den också passa med stadens ambition, säger Ronald Rico.

Östersunds kommun ser positivt på förvärvet, inte minst ur en trafiksynpunkt.

– Försäljningen innebär ett perfekt tillfälle för att börja åtgärda trafiksituationen, vilket i första steget innebär att avlasta stora Lillänge-rondellen i första hand, och få ett bättre flöde in och ut ur handelsområdet, säger Tore Åberg, sektorchef på Östersunds kommuns tekniska förvaltning, i ett pressmeddelande.

Den nya detaljplanen kommer att bli omfattande.

“Planen kommer förutom handelsytor innehålla en ny relativt stor rondell på Hagvägen, som avlastar rondellen vid E14, och en anslutning till handelsområdet via en ny lokalgata”, skriver Östersunds kommun i ett uttalande.

Arbetet med detaljplanen ska komma igång under hösten. Kostnaden för planerna beräknas idag till mellan 20 och 25 miljoner kronor.

Powered by Labrador CMS