Ägaren lyckades få ut sin hund ur bilen som hade rullat ner i Vattudalen innan strömmen drog ut bilen på fyra meters djup. Foto: Kenth Larsson
Ägaren lyckades få ut sin hund ur bilen som hade rullat ner i Vattudalen innan strömmen drog ut bilen på fyra meters djup. Foto: Kenth Larsson

Bil fick bärgas ur Vattudalen – dramatisk räddning av instängd hund

STRÖMSUND (JT) Bärgaren Kenth Larsson i Strömsund åkte på ett annorlunda uppdrag i tisdags. Det var på fredagen en bil som stod parkerad på en gård kom i rullning, körde ut över en lägda, över en kant och ner i Ströms Vattudal. I bakluckan satt ägarens hund.

Publicerad

– Det tar ju ett tag innan bilen fylls med vatten, förklarar Kenth Larsson och berättar att ägaren lyckades ta sig ut till bilen och få upp bakluckan.

– Efter mycket om och men fick han ut hunden, säger Kenth.

Sen flöt bilen i väg i det strömmande vattnet innan den sjönk på mellan tre och fyra meters djup. På grund av att det behövdes en dykare för att kunna bärga bilen fick man vänta tills i tisdags. Under tiden var en man från räddningstjänsten till platsen varje dag för att kontrollera att ingen olja läckte ut.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS