Cecilia: Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef på Bilprovningen, säger att det råder högt tryck hos Bilprovningen.
Cecilia: Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef på Bilprovningen, säger att det råder högt tryck hos Bilprovningen.

Högt tryck på bilbesiktning i hela Sverige – även i länet

ÖSTERSUND (JT) Under sommarmånaderna har det på vissa håll i länet blivit svårare att få tag i tider för kontrollbesiktning. Pandemidispens under fjolåret och personalsemestrar är bidragande orsaker.

Publicerad

Andreas Sånnevall, besiktningsingenjör på Dekra Bilbesiktning Östersund berättar att det är ett relativt högt tryck just nu men att det egentligen inte är något ovanligt.

– Det finns lite färre tillgängliga tider under sommaren. Många ur personalen går på semester och då går det att räkna med ett ökat tryck, säger Andreas.

Transportstyrelsen förlängde under 2020 inställelsetiden för kontrollbesiktning för fordon som skulle ha besiktats mellan 1 februari och 31 augusti med sju månader och det kan vara en möjlig faktor som spelar in. Andreas Sånnevall berättar att de hade fullt upp med kontrollbesiktningar av den typen under mars.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS