Berg bästa företagsklimatet – Härjedalen sämst i länet

LÄNET (JT) Berg fortsätter toppa listan över kommuner med bästa företagsklimat i landet, visar Svenskt Näringslivs rankinglista som presenterades på onsdagen. Berg är den enda av Jämtlands kommuner som placerar sig bland de hundra kommunerna med bäst företagsklimat i Sverige.

Publicerad Senast uppdaterad

Varje år gör Svenskt Näringsliv en nationell undersökning med frågor till företagare och politiker om hur de upplever kommunernas inställning till företagande. De senaste åren har Bergs kommun fått bäst betyg i länet för sitt företagsklimat. Så även i årets rankinglista. Bergs kommun backar dock när det kommer till frågor om attityder och dialog med företagen men gör en avsevärd förbättring inom upphandling och konkurrens från kommunens verksamheter, vilket gör att kommunen i årets ranking klättrar ytterligare fem placeringar och hamnar på placering 97 av landets 290 kommuner.

– Bergs kommun har arbetat målmedvetet med att förbättra sitt företagsklimat. För tio år sedan låg kommunen på plats 266, så det har skett en imponerande utveckling. Nu gäller det att prioritera ökad dialog med företagen för att fortsätta klättra. Jag är övertygad om att kommunen har möjlighet att skapa ett ännu bättre företagsklimat, säger Ola Toftegaard, regionchef Svenskt Näringsliv Jämtland.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS