Berg bästa företagsklimatet – Härjedalen sämst i länet

LÄNET (JT) Berg fortsätter toppa listan över kommuner med bästa företagsklimat i landet, visar Svenskt Näringslivs rankinglista som presenterades på onsdagen. Berg är den enda av Jämtlands kommuner som placerar sig bland de hundra kommunerna med bäst företagsklimat i Sverige.

Publicerad Senast uppdaterad

Varje år gör Svenskt Näringsliv en nationell undersökning med frågor till företagare och politiker om hur de upplever kommunernas inställning till företagande. De senaste åren har Bergs kommun fått bäst betyg i länet för sitt företagsklimat. Så även i årets rankinglista. Bergs kommun backar dock när det kommer till frågor om attityder och dialog med företagen men gör en avsevärd förbättring inom upphandling och konkurrens från kommunens verksamheter, vilket gör att kommunen i årets ranking klättrar ytterligare fem placeringar och hamnar på placering 97 av landets 290 kommuner.

– Bergs kommun har arbetat målmedvetet med att förbättra sitt företagsklimat. För tio år sedan låg kommunen på plats 266, så det har skett en imponerande utveckling. Nu gäller det att prioritera ökad dialog med företagen för att fortsätta klättra. Jag är övertygad om att kommunen har möjlighet att skapa ett ännu bättre företagsklimat, säger Ola Toftegaard, regionchef Svenskt Näringsliv Jämtland.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS