– Det vore toppen för oss om kommunen vill driva fritidsgårdverksamhet här, menar Stina Davidsson ordförande i Svenstaviks Företagarförening.
– Det vore toppen för oss om kommunen vill driva fritidsgårdverksamhet här, menar Stina Davidsson ordförande i Svenstaviks Företagarförening.

Nedläggningshotat Storsjö-odjurscenter kan bli fritidsgård

BERG (JT) Bergs kommun står i startgroparna för att genomföra ett försök med fritidsgårdsverksamhet i centrala Svenstavik. Onsdagar och fredagar kan Storsjöodjurcenter bli lösningen när samtliga skolor stänger klockan två.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi har bestämt att använda lokalen för fritidsgårdsverksamhet. Kommunen har träffat Svenstaviks Företagarförening för att diskutera frågan, tyvärr har vi inte kommit till skott men alla inblandade parter är i sak positiva till att testa med en fritidsgård där, säger Maria Wikén Ungdomssammordnare i Bergs kommun.

Svenstaviks Företagareförening har drivit Storsjöodjurcenter sedan starten i december 2012. Under de senaste åren har Storsjöodjurscenter haft det motigt ekonomiskt sett. Styrelsen för Svenstaviks Företagarförening har tagit ett inriktningsbeslut om att avveckla verksamheten.

Det vore toppen för oss om kommunen vill driva fritidsgårdverksamhet här, menar Stina Davidsson ordförande i Svenstaviks Företagarförening och tillägger. Detta kan helt klart vara räddningen för Storsjöodjurcenters existens. Vi har inte tid och kraft att jobba med detta.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS