Svägerskorna Inger Norén, Valbo och Ingegerd Norén, Kinderåsen lät sig väl smaka av fäbodfrukosten.

Smaklig fäbodfrukost lockade besökare på Ovikenveckan

OVIKEN (JT) Ett återkommande inslag under Ovikenveckan är fäbodfrukosten som Myssjö - Oviken Hembygdsförening anordnar. Ideella krafter jobbar intensivt under veckan för att alla sugna ska få smaka av det goda.

Publicerad

Hembygdsgården ligger vackert vid Ovikens Gamla kyrka. En skyddad innergård bjuder in till umgänge och glatt samspråk runt långborden. 

Trots måndag förmiddag och mörka moln på himlen var fäbodfrukosten välbesökt när JT fanns på plats. Redan runt halvsju hade medlemmar börjat koka kornmjölsgröten i sockenstugan där förberedning och disk sköts för att sedan köras till och från hembygdsgården. 

De medlemmar som jobbade var klädda i tidsenliga vardagskläder och det som bjöds var nästan allt tillverkat lokalt av de som fortfarande har kunskapen. Vad sägs om gammaldags tjockmjölk, hemlagrad ost, bu-smör, ärtbröd och grynost. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS