En av de som hade mycket att säga innan beslutet om medlemskap i Jämtlands Gymnasieförbund var Ida Asp (S).

Skarp debatt när fullmäktige godkände beslut om Fjällgymnasiet

SVENSTAVIK (JT) Det blev ovanligt starka känslor i debatten. Ett massivt motstånd från alla håll; personal, föräldrar, opposition och företag. Ändå godkände majoriteten i kommunfullmäktige att ansöka om medlemskap i Jämtlands Gymnasieförbud.

Publicerad

Hanteringen av ärendet på förra kommunfullmäktige är även JO anmält av föräldrar och företag samt anmält till Förvaltningsrätten av oppositionen.

Ett flertal ville göra sin ståndpunkt hörd. En av dem var Ida Asp (S) som hade ett långt inlägg där hon bland annat nämnde den diskussion som var på och efter föregående KF då beslutet togs upp.

"Jag lyfte i juni varför vi i majoriteten anser att det är rätt väg att gå, att ansöka medlemskap i Jämtlands Gymnasieförbund. Efter det riktades det kritik mot mig och mitt sätt att debattera. Oppositionen ansåg att jag använde von oben-retorik, det är beklagligt att rätt faktabaserade inlägg i debatten anses överlägsna och nedlåtande."

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS