Jan Holmgren har ökat omsättningen markant sedan han byggde om och öppnade möjlighet för kunder att handla efter ordinarie öppningstid.
Jan Holmgren har ökat omsättningen markant sedan han byggde om och öppnade möjlighet för kunder att handla efter ordinarie öppningstid.

Satsning på dygnet runt öppet slog väl ut för ICA i Myrviken

MYRVIKEN (JT) Lyrisk, där är ordet för dagen i Myrviken. Ett år efter starten med dygnet runt-öppet kan ICA-ägare Jan Holmberg titta tillbaka på en vågad satsning - som blev lyckad.

Publicerad

Konceptet var alldeles nytt i december 2021. Endast fem ICA-butiker i landet hade nappat på möjligheten att hålla affären öppen dygnet runt. Bemannad under det som är brukligt, därefter har registrerade kunder fritt tillträde att handla på egen hand i butiken när de vill. 

Helt obevakad är dock inte affären. Mängder av kameror utgör ett snillrikt system som registrerar och bevakar att allt går rätt till. Den virtuella nyckel som gör att man kommer in är också knuten till personen genom bank-id. 

Det finns en himla massa kameror. Det är väldigt sofistikerat, säger Jan Holmberg och berättar om de utmaningar som finns alltjämt med ett system som lämnar människor med ett stort förtroende i affären. Konceptet är inte färdigutvecklat och det har inte gått helt friktionsfritt. Fortfarande förstår inte somliga att det bara får vara en kund per ”nyckel” i butiken.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS