- Det är häftigt att åka i den, säger Gustav Danielsson 8A som satt med i Myrvikens skol IF när man beslutade att bygga banan i våras. 
- Det var roligt men lite läskigt i början, säger Fatoma Mahdi Ali i 8A,
- Det bästa med banan är att fler unga kan bli aktiva alldeles gratis, säger läraren Jan Magnusson
- Det är häftigt att åka i den, säger Gustav Danielsson 8A som satt med i Myrvikens skol IF när man beslutade att bygga banan i våras. - Det var roligt men lite läskigt i början, säger Fatoma Mahdi Ali i 8A, - Det bästa med banan är att fler unga kan bli aktiva alldeles gratis, säger läraren Jan Magnusson

Pumptrack i Myrviken klar

MYRVIKEN (JT) Nu är pumptracken i Myrviken färdig att åka i. JT hälsade på när cykelbanan asfalterades i måndags.

Publicerad

"Roligt men lite läskigt"

– Det är häftigt att åka i den. Jag har aldrig åkt nått sånt förut, säger Gustav Danielsson 8A som satt med i Myrvikens skol IF när man beslutade att bygga banan i våras. Gillar du den?

– Det blir nog en hel del åkning där både på skolan och fritiden, säger Gustav.

– Det var roligt men lite läskigt i början men eftersom blev det riktigt härligt och jag kommer att åka mer, säger Fatoma Mahdi Ali i 8A, som önskar sig en cykel i julklapp.

Cykelbanan är en ganska färsk idé

– Det var i våras som vi kom på iden, att vi borde ha en pumptrack, berättar Jan Magnusson som är med som stödjande lärare i skol IF.

På två veckor kom det in pengar som skulle räcka för att bygga den i grus. Men med hjälp av sponsorer har ungdomarna i Myrviken till och med kunnat få en asfalterad pumptrack.

– Det har varit ett fantastiskt gensvar från de lokala företagen som stöttat med material eller reda pengar.

Tidigt på måndagsmorgonen kom Henrik Sundin med personal till skolområdet för att asfaltera.

– Detta är riktigt spännande, min firma har aldrig gjort något liknande tidigare, berättar entreprenören Henrik Sundin från Ångsta som fick jobbet att hjälpa skol IF i Myrviken att belägga pumptracken med asfalt.

Erica Hols, från Optand, kör en av de två stora lastbilarna, med rykande 160 gradig asfalt, och så är hon en fena på att köra skottkärra fullastad med asfalt.

– Det är kul för det kommer att uppskattas av barnen, menar Erica.

På välten, som plattar till asfalten i banan, sitter Miche Nilsson han har många timmar bakom sig som asfaltsläggare

– Jag har aldrig kört så här, lite som på Gröna Lund, säger han och skrattar och tillägger att de fick köra enbart med paddorna, som vibrerar och plattar till asfalten, i velodromerna. Där hade välten vält.

Kommer ni att åka hit och testa banan?

– Det vore koolt att fara hit med min ettårige son när han blivit större, säger Erica.

– Klart att jag ska ta med min tioåring så han får testa, jag låter nog bli själv, säger Miche.

Jan Magnusson jobbar som gymnastiklärare på skolan och vet vad det innebär att stötta ungdomarna.

– Att jobba med skol IF är en förmån. Styrelsen består av sexton elever, jag som stöttar och peppar och en annan lärare som är kassör. Utöver det är två andra vuxna revisorer, berättar han.

Vad är din roll?

– Jag är bara med och stöttar och peppar dem att ta bra beslut. Det är kul att även vi har en riktig pumptrack här förutom de som redan finns i Åre, Frösön och Föllinge.

Vad är det bästa med banan?

– Att fler unga kan bli aktiva alldeles gratis, säger Jan Magnusson.

Powered by Labrador CMS