Mikael Rahm uppträder med föreställningen ”Hur je fick modersmaule Jamska tebaks” den 17 november på Orrgården i Oviken.
Priset för konsten – att slitas mellan två världar
OVIKEN (JT) Att inte vara helt rätt i något sammanhang men heller inte helt fel. Känslan av utanförskap och att inte passa in, på riktigt. Det är något konstnären Mikael Rahm burit med sig hela livet. Nu är han aktuell med en ny föreställning, ”Hur je fick modersmaule Jamska tebaks”.
– Det finns ett språk som vi måste bevara och det finns konstnärer som aldrig får synas. Jag vill ändra på det och jag vill göra norrlänningen rättvisa. Inte bara förlöjliga oss som jag tycker är vad som görs på många håll, säger han.
Mångfald mot trångfald, språkförtryck och förminskande av folk. Föreställningen skildrar möten med författare och konstnärer. Människor han mött genom åren och som blivit vänner. Kloka och begåvade människor som inte får det erkännande de förtjänar.
– Vissa är genier men förstår det inte själva. Som den typiska jämtländska kvinnan, hon som ägnar sig åt konst lite vid sidan av det andra eftersom hon inte ska tro att hon är något, säger han.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu