All personal på kommunens bibliotek fick varsitt fint inramat diplom för sitt samiska arbete.
All personal på kommunens bibliotek fick varsitt fint inramat diplom för sitt samiska arbete.

Pris till bibliotekspersonal i Berg för samiskt arbete

SVENSTAVIK (JT) I veckan blev personalen på biblioteken i Bergs kommun ordentligt överraskade. Efter mycket tissel och tassel dök representanter för Samiska rådet upp under en planeringsdag med tårta och pris i form av diplom för deras samiska arbete.

Publicerad

All personal som jobbar på biblioteken i Berg var samlade för en gemensam planeringsdag i Svenstavik. Det passade alltså utmärkt att uppmärksamma dem för ett utmärkt arbete med att lyfta den samiska kulturen.

Priset delades ut av en delegation från Samiska rådet bestående av huvudansvarig tjänsteperson Jeanette Kråik, kommunens samiska koordinator, Eilen Pålsson och Mattias Lilja, same representanter samt Lena Olsson (C) och Torsten Medalen (C), kommunpolitiker. Överraskningen blev stor hos personalen när delegationen dök upp.

Personalen hade svårt att prata efter den lite chockartade överraskningen men JT lyckades få några kommentarer av personalen som består av Eva Sivertsson Lejon, Britt-Inger Rörborn, Mia Eriksson, alla från Svenstavik samt Emma Gustavsson, Myrvikens filial, Carola Svedlund, Rätans och Margareta Nylin Berglin, Hackås.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS