Ringen runt midsommarstången blev stor då många ville vara med och dansa de traditionella danslekarna.
Under en blå himmel dansade både vuxa och barn.
Systrarna Christine Fredriksson och Charlotte Helgesson samt svägerskan Helena Fredriksson lyssnade på musiken i skuggan av ett träd dit många andra även sökt sig i dagens varma väder.
Många ville smaka av det kruskalas som serverades.
Många hade i år sökt sigt till Ovikens hembygdsgård för att fira midsommar.
Agneta Gärdin, Birgitta Karlsson, Ingela Tjärnfors och Martha Svensson från Ovikens Hembygdsförening servade alla glada människor som kom till kruskalaset.
När Ovikens Spelmanslag stämde upp till sköna toner lyssnade alla åldrar. En liten var riktigt fascinerad och stod så nära det gick för att inte missa något.
Systrarna Lisa Hansson och Ruth Lundqvist njöt av väder och fika vid den gamla gården. "Det är så härligt att det kommit igång igen".

Oviken: Glada människor i perfekt midsommarväder

OVIKEN (JT) Ovikens Hembygdsförening bjöd åter igen på ett efterlängtat traditionellt midsommarfirande. I strålande solsken bjöd den vackra platsen vid Ovikens g:a kyrka på allt man förväntar sig denna dag.

Publicerad

Platsen fylldes snabbt av många glada människor. Vissa hade egen picknick med som de njöt av i gräset men de flesta passade på att smaka av den stora kakbuffén som serverades. Kruskalaset lockade många in på den gamla välbevarade gården. Här servade Agneta Gärdin, Birgitta Karlsson, Ingela Tjärnfors och Martha Svensson iklädda vackra tidsenliga kläder.

– Redan vid halvtolv när vi öppnade kom det folk och nu strömmar det till många mer hela tiden, berättade Agneta.

Vid ett bord satt Lisa Hansson, Kövra och hennes syster Ruth Lundqvist, Persåsen. De lät sig njuta av både gott fika och solsken. Dock förnuftigt skyddade från solen av sina hattar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS