Mobilfri vecka på alla skolor i Berg

BERG (JT) Bergs kommun har beslutat att testa en mobilfri vecka i kommunens alla skolor. Forskning visar att mobiltelefoner skapar problem i skolan och ger en otrygghet bland elever.

I princip alla barn har idag en egen mobil som de har med till skolan. Läkare inom psykiatrin menar att det räcker med att ha mobilen i fickan för att koncentrationen ska försämras och att skärmtid är förknippad med nedstämdhet och sömnproblem.

Att kunna kommunicera med sina barn är självklart en av de orsaker till att föräldrar ger sina barn en mobiltelefon.
Men mobiltelefonen används tyvärr även för att skriva negativt om varandra, fota varandra i känsliga situationer samt till rena kränkningar.

Det har skrivits my
cket om elever som mobbas genom appar på mobiltelefoner och om elever som mår dåligt. Bergs kommun vill se om detta minskar vid mobilförbud och om elever kommer att må bättre med en högre koncentration.

Myrvikens Skol IF har uttryckt en förhoppning om att inköp av flera spel och en väl fungerande näridrottsplats med möjlighet att låna spel, bollar, cyklar, kickbikes, skateboards mm ska ge skolans barn och ungdomar ett alternativ till den inlärda ”skärmtiden”.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS