- Barn och personal kommer inte märka så stor skillnad. Kvalitén på maten förväntar jag mig är den samma, säger Erika Forseth förskolechef.
- Fram tills nu har vi fått maten från äldreboendet Dalsätra, berättar Joakim Folkesson matkille på förskolan i Myrviken.
- Barn och personal kommer inte märka så stor skillnad. Kvalitén på maten förväntar jag mig är den samma, säger Erika Forseth förskolechef. - Fram tills nu har vi fått maten från äldreboendet Dalsätra, berättar Joakim Folkesson matkille på förskolan i Myrviken.

Mat kördes med taxi till förskola i tre år trots att skolköket låg vägg i vägg

Inom kort inleds en månads testperiod med ny matleverantör till förskolan i Myrviken. Under september kommer skolan i Myrviken att laga de hundra portionerna till förskolan, vägg i vägg. Trots att skolköket ligger i samma fastighet har taxi kört mat till förskolan i tre år för en kostnad kring 200 000 kr. Tidigare låg förskolan i Myre ca 3-4 kilometer bort.

Publicerad

- Fram tills nu har vi fått maten från äldreboendet Dalsätra, berättar Joakim Folkesson matkille på förskolan i Myrviken.

När förskolan låg i Myre skickades maten med taxi från Dalsätra. Något som fortsatt under de tre år som gått sedan den nya förskolan öppnade.

- Det blir en billigare lösning att slippa anlita taxi och en enklare hantering. Det blir hållbart och billigare, runt 65.000 kronor per år sparar vi in, menar Henrik Hallqvist kökschef inom Bergs kommun. Skolans bespisningspersonal lagar i dag 250 portioner till barnen på skolan.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS