Premiärkonserten med Bengan Jansson, Lars Ericsson och Linda Pettersson var personlig och intim med en väl mixad blandning av jazz, visor och folkmusik.
Premiärkonserten med Bengan Jansson, Lars Ericsson och Linda Pettersson var personlig och intim med en väl mixad blandning av jazz, visor och folkmusik.

Många gäster på KulturN – när bejublad trio hade premiär

OVIKEN (JT) I veckan hade en konstellation av tre begåvade musiker premiär på sin nya turné. Detta skedde i den vackra konsertsalen KulturN i Namn strax utanför Myrviken. Bengan Jansson, Linda Pettersson och Lars Ericsson gav den fulla lokalen valuta för besöket.

Publicerad

KulturN fylldes med 120 gäster som lockats till den ombyggda ladugården. Platsen ger en mer intim atmosfär på konserter och har en härlig akustik.

Bengan Jansson är kanske den mest namnkunniga. Med sitt dragspel har han förnöjt många, senast spelade han på Nobelceremonin tillsammans med Anne-Sofie von Otter.

Basisten Lars Ericsson och Bengan har arbetat tillsammans en hel del och det märktes i deras samtal mellan spelningarna som smidigt och förnöjsamt band ihop den blandade kompotten av musikstycken, allt från Mikael Wiehe och Lill Lindfors till Harry Brandelius och Östen Warnerbring.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS