Malin Karlsson driver Hävvi i Glen tillsammans med sin sambo och är även restaurangens kock. En gång har hon tävlat i matlagning, då vann hon och blev Årets Fjällkock.

Malin är prisad kock på Hävvi i Glen

GLEN (JT) Vid fjällkanten med vidunderlig utsikt ligger Hävvi i Glen. Malin Karlsson, som driver Hävvi tillsammans med sambon Thomas Johansson, är en kreativ kock med många spännande idéer till menyn. Allt med lokala råvaror där det mesta hämtas av dem själva i närområdets natur.

Publicerad

Ordet Hävvi är samiska och betyder "självklart". Platsen ligger i Tåssåsen sameby, Thomas är renskötare och Malin ansvarar för restaurangen. De har även stuguthyrning och med härlig utsikt ligger bastun med badtunna intill. Det finns upplevelser att boka och snart kommer de att erbjuda egna samiska produkter. 

I Glen har det funnits ett café sedan början av 60-talet, då vägen kom till Glen. Caféet drevs av Thomas mormor. 

– Familjen bedriver renskötsel på heltid, berättar Malin när JT tagit sig längs grusvägen till Glen. En resa med flera stopp för att vänta ut och beundra de renar som rör sig i området. Arbetet med renarna påverkar hur restaurangen har öppet. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS