Fjällgymnasiet.

Långt ifrån klart om Fjällgymnasiet

SVENSTAVIK (JT) Processen med Fjällgymnasiets anslutning till Jämtlands Gymnasieförbund är långt ifrån klar – trots ett ja från Bergs fullmäktige. Övriga medlemskommunerna ska också rösta om medlemskapet.

Publicerad

Nyligen beslöt kommunfullmäktige i Bergs kommun trots stora protester (både från föräldrar, lärare och elever) att ansluta Fjällgymnasiet i Svenstavik till Jämtlands Gymnasieförbund. En övergång som också oppositionen i Bergs kommun motsatt sig där bland annat Linda Borg (M) tidigare uttryckt i JT: 

”Vi moderater kan bara konstatera att majoriteten uppvisat prov på en sällsynt skådad brist på lyhördhet gentemot personal, elever och föräldrar på Fjällgymnasiet. Vi ställer oss frågande till syftet med inträdet när Fjällgymnasiet är en så pass väl fungerande verksamhet med ett synnerligen gott rykte ute i landet” 

I och med Bergs beslut är ansökan till Jämtlands gymnasieförbund inskickad och formellt handlar det om en övergång i juli 2025, men processen kring anslutningen är långt ifrån klar och frågan är hur Jämtlands Gymnasieförbund ser på det faktum att ta in en skola där motståndet varit så kompakt mot en anslutning? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS