Traditionellt tas en bild med domaren när bäst i rasen (BIR) utdelats. Här får Sofie Rattfeldt hjälp av väninnan Irene Rosenblad då hon även vann bäst i motsatt kön (BIM). I mitten syns domaren Paul Stanton.
Sören och Jan Sörensson hade åkt från Ulricehamn för att sälja sina egentillverkade hundbäddar och miljövänliga rengöringsprodukter.
Många hundutställare reser runt både Norden och Europa. Trots att det inte ligger några vinstpengar i det hela satsas mycket ekonomiskt. Bland annat på husvagnar som ska fungera med hundar.
Joakim Ohlsson, Åkarp var en av domarna, här i fullt arbete med sina två hjälpfunktionärer. "Egenskapsavel är viktig. Alla hundar passar inte i alla familjer".
Ordförande i Jämtland Härjedalens Kennelklubb var nöjd med helgen. "Anmälningarna var som jag förväntat. 1200 på vår egen utställning och runt 400 på de specialutställningar som arrangerats samtidigt".
Elin Björkén från Brunflo provade att ställa ut hund för första gången. Med sig hade hon sin 6 månader gamla korthåriga vorsteh.

Jämtlands största hundevent lockade besökare från hela norden

GALHAMMAREN (JT) Jämtland Härjedalens nationella hundutställning utanför Svenstavik hade totalt runt 1600 anmälda deltagare. Här fanns alla hundraser och det lockade många besökare att i verkligheten kunna träffa de olika hundarna för att se vem som passar dem själva bäst.

Publicerad Senast uppdaterad

Ordförande Kerstin Henriksson berättar att Bergs kommun en gång bestämde att de inte skulle få använda skolans kök för att tillaga all mat.

– När det kom ut fick vi massor av erbjudanden från andra kommuner som såg hur enormt mycket utställningen drar in till bygden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS