Köket i Toppstugan är nyrenoverat och hyllorna fyllda med Lisa och Susannes hembakta.
Full fart på Toppstugan Hoverberg i nygammal regi
HOVERBERG (JT) Efter att i två år drivits i kommunens regi är Toppstugan nu tillbaka med den bästa konstellationen. Susanne Berglin, som tidigare drivit Toppstugan i åtta år och Lisa Brandvold, som jobbat i caféet en sommar för länge sedan. Båda lärare under skolperioden och med ett driv, energi och glädje som kommer att göra det svårt att misslyckas.
Enbart hur starten gick till säger allt om deras driv. På torsdagen togs beslutet att hyra Toppstugan och på onsdagen veckan därpå öppnade de. Detta trots att det upptäcktes att i princip allt husgeråd och maskiner var bortplockat och en rejäl storstädning behövdes. På en vecka införskaffades kassaapparat, diskmaskin och husgeråd, städades, bakades och kokades sylt, samt tanken fylldes med vatten.
JT frågar Susanne om det inte känns som revansch att vara tillbaka, med tanke på det sätt som kommunen behandlade henne efter de åtta år hon arbetat upp caféets renommé. Men Susanne vill inte tänka så, i stället känns det nu som att cirkeln är sluten att vara på plats igen och det med Lisa.
– Det handlar om att det måste vara öppet här, säger Susanne, som stänger ner sitt café vid Hoverbergsgrottan under sommaren för att kunna hålla Toppstugan öppen.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu