Ett lyckat fiskafänge vid Stortjärn. Från vänster: Sam Landgren, Erik Nordin, Kevin Nyström Olsson och Ville Silversnö.
Ett lyckat fiskafänge vid Stortjärn. Från vänster: Sam Landgren, Erik Nordin, Kevin Nyström Olsson och Ville Silversnö.

Fiskelycka när unga i Berg lov-fiskade

Sam fångade två finfina rödingar ur Stortjärn en knapp mil söder om Rätan i tisdags när Bergs kommun och Bergsfiskarna ordnade en lovaktivitet vid Stortjärn.

Publicerad

Jag har precis anlänt, en stund efter att de nio deltagarna i dagens fiskeutflykt kastat ut i Stortjärn, när grabbarna en bit bort hojtar av fiskelycka.

- Detta är mitt livs andra fisk, berättar en lycklig Sam Landgren från Svenstavik när jag hunnit fram för att skåda fångsten, en fin röding på dryga kilot.

Brukar du fiska mycket?

- Nej, jag har nog bara fiskat ett par gånger. Jag fick ett metspö för nått år sedan, men nu kommer jag att önska ett riktigt spö med en haspelrulle i julklapp, säger den gladaste fiskeentusiasten på denna sidan av sjön. Det Sam inte vet just nu är att han inom kort kommer att tituleras storfiskare av JT:s utsände.

Hur kändes det när fisken högg på kroken?

- Det var som om spöet skulle gå sönder, fisken var ganska stark. Jag drog och vevade för att få in den, som tur var fick jag hjälp med slirbromsen, berättar Sam.

Han tänker ta med fisk hem och frysa den för att kunna bjuda familjen på en fin middag. Han berättar att de är fem där hemma och jag konstaterar att han nog behöver en till om det ska räcka till en middag för alla.

- Det är inte så stor chans, säger Sam och kastar ut på nytt.

Det hugger med en gång.

Även denna gång kommer klasskompisen Erik Nordin från Hoverberg och hjälper till med sin håv. Storfiskaren Sam strålar av fiskelycka.

- Detta hade jag aldrig trott, men det är riktigt roligt, utbrister han över sin andra röding för dagen, hans tredje fisk någonsin.

Nu är det Eriks tur att få hjälp av Sam med håven. Även Erik landar en fin röding.

- Nu är jag nöjd, säger Erik. Han har fiskat sedan han var fem och fiskar en till två gånger per vecka. Det märks för han agerar rutinerat. Han lovar att ta hand om och lära upp Sam i sommar. Nu ansluter ytterligare två klasskompisar. Kevin Nyström Olsson från Hoverberg och Ville Silversnö från Svenstavik vill naturligtvis också fiska där fiskarna står, denna strålande förmiddag i slutet av oktober.

- Jaaa! Jag har napp, hojtar Kevin och Erik rusar dit med sin håv. En stabil regnbåge runt kilot har han dragit i land. På mindre än en halvtimma har de fyra killarna landat fyra finfina firrar.

Ännu fler fiskar drogs upp under dagen. En av arrangörerna, Peo Nilsson från Bergsfiskarna, är riktigt nöjd med dagen vid Stortjärn.

- Det kunde inte gått bättre än så här. Alla nio deltagare har fått fisk idag. Det var en riktigt lyckad utflykt hit till Stortjärn i Övre Hoans fiskevårdsområde, säger Peo Nilsson.

Powered by Labrador CMS