Emma med en av de huskyvalpar som finns på gården. Sambon Roger tävlar med framgång i drag. "På Draghunds-VM i Östersunds i år tog han en bronsmedalj".

Emma öppnar veterinärklinik i Kövra

KÖVRA (JT) Som smådjursägare i Jämtland är det ofta långt att köra för det enklaste veterinärbesök. I ett område där ingen veterinär finns blir det nu ändring när Emma Johansson öppnar klinik i Kövra.

Publicerad

Den lilla kliniken kommer att öppnas hemma på gården. Här bor Emma med sambon Roger och två barn, 7 och 5 år gamla. Här finns även två hästar, en nordsvensk brukshäst och en Shetlands ponny samt tolv Siberian Huskies. Familjen köpte gården i Kövra för tre år sedan. Även förre ägaren var veterinär.

– Jag gick på ett travgymnasium och då var det travhästar här, så jag gjorde lite praktik här. Jag började vara här ibland och hjälpa till att träna deras travhästar när jag var hemma på lov. Det blev även några lopp, berättar Emma när JT hälsar på.

När förra familjen började fundera på att flytta till Frankrike hörde de av sig till Emma.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS