Anders Rydeborg, Länsstyrelsen är projektledare för vattendragsrenoveringen i Dammån.

Dammån renoveras för bättre och fler lekplatser och bättre fiske

DAMMÅN (JT) Projektet "Strömfiskelyftet" är i slutskedet. Projektet har inkluderat Hårkan, Långan och Dammån och har kostat 6,5 miljon. Nu är det Dammån som det arbetas med, en sträcka på tre kilometer från hängbron i Bydalen. Arbetet innebär en förbättring för öringen i vattendragen.

Publicerad

Dammån är populär bland fiskare, fisket är bra. Men det som är bra kan bli bättre. På 60-talet flyttades de flesta stora stenar bort för att göra en ränna för timmerflottningen. Därmed torrlagdes många sidofåror som fungerar som barnkammare för öringen. Detta rättas nu till med förhoppningen att se ännu en ökning av öringbeståndet i framtiden.

– Flottningen var den stora industrin. Att fisken tog skada var inget man funderade på. Nu flottar man inte längre och fisken ska få det bättre. Det berättar Anders Rydeborg, Länsstyrelsen, som är projektledare.

Projektet är inne på tredje och sista året. Förutom i Dammån nedanför Bydalen renoveras även Bastuån en bit därifrån mot Gräftåvallen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS