Första spadtagen fick några förskolebarn ta, det var så kul att de sedan inte ville lämna jordhögen.

Bygget av förskolan i Klövsjö i gång – första spadtagen tog barnen

KLÖVSJÖ (JT) När det var dags för det traditionella första spadtaget för den planerade nya förskolan i Klövsjö gjordes det på ett lite annorlunda sätt. Då bygget är för bygdens barn var det just barnen som fick den äran, vilket var så roligt att det inte ville lämna jordhögen när det var klart.

Publicerad

På plats fanns flera från kommunen, i vimlet syntes, förutom kommunalråd Therese Kärngard (S), utbildningschef Anneli Olofsson, ordförande respektive vice ordförande i utbildningsnämnden; Monica Hallquist (S) och Maud Pekeer (C), vice ordförande i kommunstyrelsen Lena Kjellson (C), ordförande i fastighetsnämnden Kent Rosenkvist (S), KF:s ordförande Jon Olofsson (C) och Bergs Hyreshus driftchef Veronica Sundström. 

Efter kaffe och bulle inmundigats till allmänt prat kom så ett tåg av barn gående från den förskola som redan finns i Klövsjö. Några av dem fick kravla sig upp på en liten jordhög som ställts i ordning för det högtidliga första spadtaget. 

Jordhögen var ungefär där barnens lekgård kommer att byggas. Mellan den och vägen kommer huset att stå, som ett naturligt bullerskydd för barnen när de är ute. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS