Många var intresserade av att höra partierna och deras åsikter.
Ett marknadsstånd med godis och bilar lockade många barn.
Storsjöodjuret Birger hann knappt ut från Storsjöodjurscenter innan barnen samlades runt honom. Om det var Birger själv eller godisregnet som lockade får vara osagt.
Energi och Klimatrådgivarna fanns på plats med en elbil i miniformat, populärt bland alla barn. Ragan 4 år var en av de som fick prova bilen.
Kenneth Bergström, Lena Olssson, Marianne Eriksson, Gunilla Jonsson och Margareta Olsson från Riksförbundet HjärtLung Berg fanns på plats för att informera om sitt arbete. De var nöjd med helgens värvningar av nya medlemmar. – Vi har mycket aktiviteter såsom träning och resor. Vi har också sett till att det finns hjärtstartare och rullstol på VC.
Under helgen fanns det en hel del underhållning från scenen. En av de musikuppträdanden som fanns att njuta av var Kingen Trio.
Oskar och Marie Englund med barn var på väg från Nälden till Bydalen men tog en omväg över Svenstavik denna dag. Lunchpausen blev kolbullar.2 – Det är roligt med marknad. Vi har köpt remmar och barnen tyckte mycket om brandbilen.
Löpartävlingen Älgruset gick av stapeln på lördagen. Här går Alexander Olsson från Hoverberg i mål. – Det var skönt, bra luft att springa i.
Ståndet med färska munkar hade inte oväntat alltid kö.
På helgens partidebatt fanns alla partier representerade förutom L och MP. Moderatorn Bengt Erik Gerhardsson frågade om allt från vård till utbildningar och idrottsaktiviteter. Någon riktig debatt blev det inte, varje parti fick i lugn och ro tala om var de stod i frågorna. Ett ovanligt ord i sammanhanget som dök upp då och då var ordet samstämmig.
Räddningstjänsten fanns på plats med det gäng som hade jouren, Kimmo Alavaikko, Karl-Erik Persson, Leif Höglund, Anders Hällberg och Tomas Weismann. – Än så länge har inget hänt så vi kan stå här. Vi behöver rekrytera fler, det är stor brist i hela förbundet även om vi är förskonade här i Svenstavik.
I skön skugga fanns Slöjdlunden. I samarbete med biblioteket var temat Skörda. Ingela Fast och Anna Berglin snidade syltspadar medan Tom Bisqupich, Söderhögen tittade på. – De är duktiga, ett bra hantverk.
Självklart ska det vara älgskånkskastning på en älghälg. Här provar Molly Stigsson från Dvärsätt på att kasta. Slutresultatet blev 6,62 meter vilket Molly var nöjd med.

Bildspel: Välbesökt Älghälga i Svenstavik

SVENSTAVIK (JT) Med många aktiviter och lockande försäljare var det en stor publik som styrde kosan till Svenstavik och Älghälga.

Publicerad

Att vädret var perfekt var självklart ett plus i kanten. Besökare kom från en stor del av länet och fyllde centrum från evenemangets öppnande till slut. Förutom underhållning, tävlingar och försäljare fanns bland annat de flesta partierna på plats för en sista chans att få fler röster. Traditionsenligt fanns kolbullar att köpa och Storsjöodjuret Birger hade ett populärt godisregn för alla barn.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS