Frank Hegevall, 9 år, lyckades kasta 6.75 meter och var mycket nöjd med sin prestation!
OKQ8 var ett av de lokala företag som var nya på Älhälga. Louise Karlstedt och Kicki Wickman fick bl a Jan-Olof Berglin att gissa på antal godis i burken.
Mait Hellman är en återkommande kund hos Sonja Löwenberg då hon gillar hennes mössor. "Jag brukar köpa en ny varje år och alltid av Sonja".
Självklart kom Birger och delade ut godis till alla barn.
När Jens Lund Och Thomas Wibler startade en veteranskoter hördes det över hela marknaden.
Ulf Wilhelmsson och Micke Olander med sonen Melvin Sefaniasson passade på att smaka av de korvar och ostar som Marie Hansson sålde.
Gällö Skogs lokaler var populära för en fikapaus.
Allt var väl - och snyggt - skyltat så ingen kunde missta sig på var allt fanns.
Från scenen var det underhållning båda dagarna. Under lördagen spelade Lars Håkans Orkester.
Det stora tältet hade flyttats fram på torget vilket helt klart var en bättre plats. Här serverades mat av Panget både under dagarna och kvällarna då det även var underhållning.
Svenstaviks torg fylldes med marknadstält och besökare under Älghälga.
Karl-Åke Martinsson visade hur jaktsimulatorn går till. Emelie Martinsson hade koll på skärmen var skotten träffade och räknade poäng.

Bildextra: Många besökare på solig Älghälga

SVENSTAVIK (JT) När årets Älghälga gick av stapeln var det i större format än tidigare år. Marknadstält fyllde en stor yta med många lokala aktörer som nya utställare och aktiviteterna var fler. Även vädret hade arrangerande Svenstaviks By och Företagarförening tur med då solen lyste över Svenstavik och lockade besökare.

Publicerad Senast uppdaterad

I mattältet, där Panget från Höglekardalen stod för serveringen, var det fullt ös även på kvällarna med underhållning. Tältet var flyttat fram på torget vilket definitivt var en mer lyckad placering av det stora tältet. Bakom ICA fanns i år ett tivoli för första gången. Som vanligt fanns de flesta partierna på plats för att träffa kommunbor, nytt för i år var att även lokala företag såsom ICA och OKQ8 fanns på plats med tält. 

– Det var när vi besökte Berglivsmässan vi insåg att även vi lokala företag kan vara med på marknader, berättade Louise Karlstedt. Och när Kurt hörde det så körde även han med ett ICA-tält. 

I ett av tälten hade Röröns Custom utställning av tävlingsskotrar tillsammans med Ljungdalens Racing. När Jens Lund och Thomas Wibler startade en skoter hördes det över hela marknaden och nyfikna samlades för att se. Det är första året även de är med på Älghälga. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS