Bergs kommun JO-anmäls av föräldrar och företag

BERG (JT) Föräldrar till elever på Fjällgymnasiet har tillsammans med företagare JO anmält kommunstyrelsen för processen i samband med ansökan att gå med i Jämtlands Gymnasieförbund (JGY).
– I det här fallet är det en stor skillnad på att bereda något i kommunstyrelsen och utbildningsnämnden, säger Annika Billberg, förälder till en av eleverna.

Publicerad

När KF i juni hade på agendan att besluta om eventuellt medlemskap i JGY begärde oppositionen återremiss till utbildningsnämnden för vidare utredning. Ordförande i KF ändrade det vinnande förslaget till att gälla kommunstyrelse istället för utbildningsnämnd, vilket har väckt starka reaktioner. 

En överklagan från en i oppositionen ligger sedan tidigare hos Förvaltningsrätten och nu har ärendet anmälts till JO. 

– Det finns ett demokratiskt verktyg som heter minoritetsåterremiss för att ge en minoritet en chans att påverka beslut. Det måste man respektera, det står tydligt i kommunallagen. Det var utbildningsnämnden som utredde frågan från början, det är där analysen har gjorts och det är där frågan ska beredas igen, säger Annika Billberg. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS