Otto och Sigrun Lööv bakar nästan varje dag i december för att hinna med alla beställningar till jul.
Tunnbrödsduo gör succé med glutenfritt bröd
VIGGE (JT) Det är några veckor kvar till jul och hemma hos Sigrun och Otto Lööv är det bråda dagar. Ett specialframtaget recept på glutenfritt tunnbröd har gjort braksuccé och nu bakar paret bröd på löpande band för att hinna med alla beställningar. – Det är inte klokt, folk ringer hela tiden.
Redan ute på gårdsplanen till parets hus i Vigge utanför Myrviken kan man känna den välbekanta doften av nybakat bröd i luften. Längst in i garaget, i ett rum omgjort till bakstuga, råder det full aktivitet. Framför det mjölbeströdda bakbordet står Sigrun Lööv och kavlar ut degbitar medan Otto Lööv föser in bröden i den varma ugnen. Ett efter ett läggs de rykande färska tunnbröden på hög. Det märks att paret är vana att baka ihop.
– Otto får inte till kavlingen, så det är såhär vi har lagt upp det. Men han är duktig på att grädda så vi samarbetar bra, säger Sigrun med ett skratt.
Det är inte vilka tunnbröd som helst som bakas i det lilla utrymmet. Bröden är glutenfria och efterfrågade över hela landet. Sedan paret började baka glutenfritt för tio år sedan har efterfrågan bara ökat och nu bakar de året runt.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu