Otto och Sigrun Lööv bakar nästan varje dag i december för att hinna med alla beställningar till jul.

Tunnbrödsduo gör succé med glutenfritt bröd

VIGGE (JT) Det är några veckor kvar till jul och hemma hos Sigrun och Otto Lööv är det bråda dagar. Ett specialframtaget recept på glutenfritt tunnbröd har gjort braksuccé och nu bakar paret bröd på löpande band för att hinna med alla beställningar. – Det är inte klokt, folk ringer hela tiden.

Publicerad

Redan ute på gårdsplanen till parets hus i Vigge utanför Myrviken kan man känna den välbekanta doften av nybakat bröd i luften. Längst in i garaget, i ett rum omgjort till bakstuga, råder det full aktivitet. Framför det mjölbeströdda bakbordet står Sigrun Lööv och kavlar ut degbitar medan Otto Lööv föser in bröden i den varma ugnen. Ett efter ett läggs de rykande färska tunnbröden på hög. Det märks att paret är vana att baka ihop.

– Otto får inte till kavlingen, så det är såhär vi har lagt upp det. Men han är duktig på att grädda så vi samarbetar bra, säger Sigrun med ett skratt.

Det är inte vilka tunnbröd som helst som bakas i det lilla utrymmet. Bröden är glutenfria och efterfrågade över hela landet. Sedan paret började baka glutenfritt för tio år sedan har efterfrågan bara ökat och nu bakar de året runt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS