En av Bergs kommuns 68 bilar.

Vägbygget orsakade många vindrutebyten för kommunens bilar

Under 2018 och 2019 orsakade vägbygget på 321:an ett stort antal byten av bilrutor på Bergs kommuns fordon. Den totala summan av självrisker och kostnader för reparationer av kommunens bilpark uppgick till sammanlagt 260.000 kr under 2019.

Publicerad

- Vägbygget längs 321:an, under 2018-2019, orsakade en rad byten av bilrutor i vår bilpark på 68 fordon, berättar Ewa Jonsson fordonssamordnare i Bergs kommun och fortsätter. Det var helt klart övervägande delen byten av framrutor som bekostades av självriskpengarna. Naturligtvis en del viltolyckor och andra olyckor också. Tack och lov var det inga olyckor med personskador under 2019, tillägger Ewa.

Summan för fordonssjälvrisker under 2019 i Bergs kommun uppgick till 139.000 kr, i samband med fordons skador där även kostnader för rutbyten ingår.

- Inom hemvården är personalen ute och kör långa sträckor på landsbygden i ur och skur dygnet runt i alla väglag, det är klart att det händer saker, berättar Ewa.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS