- Det var hög kvalitet bland de sju kommuner som lämnat in vatten, nämner Sara Eriksson. Juryns motivering om vattnet i Svenstavik och Åsarna löd ”Ett rent vatten, rent som kristall och med schvung i eftersmaken”.
- Det var hög kvalitet bland de sju kommuner som lämnat in vatten, nämner Sara Eriksson. Juryns motivering om vattnet i Svenstavik och Åsarna löd ”Ett rent vatten, rent som kristall och med schvung i eftersmaken”.

Bergs vatten har gått till final

Svenstaviks och Åsarnas kranvatten har gått vidare till finalen i den landsomfattande kranvattentävlingen 2020. ”Ett rent vatten, rent som kristall och med schvung i eftersmaken” löd motiveringen.

Publicerad

- Otroligt svårt, där de små nyanserna avgjorde. Juryn var dock enig i resultatet, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell.

Sara Eriksson jobbar som vattenprovtagare på Vatten och miljöresurs, ett kommunalt företag som är samägt av Bergs och Härjedalens kommuner.

- Vi lämnade in vattnen från både Sveg och Svenstavik/Åsarna på restaurang Grankotten på Norraberget i Sundsvall vid nio i onsdagsmorse. Sedan fick vi följa tävlingen och juryns arbete via en länk på Youtube, berättar Sara.

- Det var lite trist att inte kunna vara med i lokalen, men det är ju så det är i dessa tider, konstaterar hon.

Det gick snabbt för juryn att välja ut de godaste vattnen. Två hedersutnämnanden gick till Timrå och Nordanstig för god smak. Sedan presenterades de två som gick vidare till finalen i Stockholm den18 november

- Det var hög kvalitet bland de sju kommuner som lämnat in vatten, nämner hon.

Juryns motivering om vattnet i Svenstavik och Åsarna löd ”Ett rent vatten, rent som kristall och med schvung i eftersmaken”.

- Då tänkte jag, ska vi ta hem två platser i finalen. Sedan vart jag så paff, va sa de Sundsvall. Det är jätte roligt att vi står för bra vatten, poängterar Sara.

Vad tänker du inför finalen?

- Det blir spännande att se hur vi står oss i finalen i Stockholm, säger hon.

Hur firas detta?

- Vi firar inte än, vi väntar tills finalen är avgjord. Detta är ett steg på väg dit konstaterar Sara Eriksson.

Övriga norrlandskommuner som deltar i finalen den 18 november är, Sundsvall, Ockelbo, Falun, Örnsköldsvik, Vindeln, Kalix, och Boden.

Powered by Labrador CMS