Denna vecka har Trafikverket bytt belysningsstolparna på 80 sträckan strax norr om Myrviken. Det handlar om totalt 32 belysningsstolpar längs med 321:an som nu byts ut.
Denna vecka har Trafikverket bytt belysningsstolparna på 80 sträckan strax norr om Myrviken. Det handlar om totalt 32 belysningsstolpar längs med 321:an som nu byts ut.

Miljonkostnad när nya belysningsstolpar längs 321:an byts ut

BERG (JT) Trafikverket tvingas nu byta ut 32 nymonterade belysningsstolpar längs med 321:an. Det har visat sig att de årsgamla stolparna inte är godkända för placering vid 80 sträckor.

Publicerad

– Det har helt enkelt blivit fel i projekteringen och detta upptäcktes sent i projektet, när allt i sak redan var klart. Vi har fått fel stolptyp. Det är nya stolpar som nu byts ut mot rätt sort, förklarar Daniel Gideonsson projektledare Trafikverket.

Denna vecka har man bytt belysningsstolparna på 80-sträckan strax norr om Myrviken. Det handlar om totalt 32 belysningsstolpar längs med 321:an som nu byts ut.

– Det är nära 20 stolpar mellan Myrviken och Backen. Man förbisåg att denna sträcka fått höjd hastighet från 70 till 80 kilometer i timmen. Då måste vi byta både stolpe och fundament, men armaturerna återanvänds, stolpe och fundament är en helhet som är godkända tillsammans, berättar Daniel.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS