– Jag satt i IOGT:s distriktsstyrelse och någon värvade mig att samla med bössa. Sedan ville de att jag skulle ta över kommunansvaret och så blev det, svarar Helge.

Han har samlat in över en miljon till Världens Barn under 15 år

BERG (JT) Under 15 år har Helge samlat in över en miljon kronor till Radiohjälpens Väldens Barn insamling. Helge Sivertsson, 97 år, från Side i Oviken, en varm krutgubbe med ett gott hjärta, som brinner för att hjälpa människor som har det sämre.

Publicerad Senast uppdaterad

Jag fortsätter även i år och har hittills rapporterat in 11. 000 kronor men det blir mer innan den åttonde oktober då allt ska vara redovisat och klart, berättar han när JT får följa med på hans insamlingsrunda i Myrviken.

– Jag brukar alltid stötta Världens Barn med någon tusenlapp, säger Anders Olsson på Ovikens Bygg Shop och tillägger. Men det är barn och unga här i bygden som är viktigast för mig att stötta och deras fritid.

Hur började samlandet för din del Helge?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS