– Jag har beställt hem 500 000 nya vedsäckar med svenska flaggor på. Ved of Sweden ska vi sälja in på marknaderna i Trondheim, Oslo och Stockholm, avslöjar Kenneth Söderström vd för Qvarnsjö skogstjänster.

Ett av Sveriges största vedföretag expanderar – satsar miljoner i Rätan

BERG (JT) Vedproducenten miljonsatsar och expanderar ytterligare i Rätan. Ved of Sweden är företagets nya varumärkessatsning.

Publicerad Senast uppdaterad

– De senaste fyra åren har vi ökat omsättningen med det dubbla och antalet anställda ligger nu runt femtio personer på årsbasis. Det är alla drivna medarbetare som gör att företaget blomstrar, berättar Kenneth Söderström, vd för Qvarnsjö skogstjänster.

Det var i fjol runt jul som vedmarknaden drog iväg.

Energipriserna, i och med Coronan, har stigit och då blir ryssveden dyrare än den inhemska veden. Den skandinaviska marknaden omfattar runt 6 miljoner 40 liters säckar. I Sverige produceras nära en miljon säckar varav vi står för 400 000 säckar. Det finns för få svenska vedproducenter som kan producera och få lönsamhet i vedtillverkningen, menar Kenneth.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS