Här på Myrvikens skola går cirka 230 elever.

Skolinspektionen om Myrvikens skola: ”rasistiskt språkbruk, antipluggkultur, personal kränker elever”

MYRVIKEN (JT) Skolinspektionen gjorde i våras en planerad kvalitetsgranskning av åk 4-9 i Myrvikens skola. Under tre dagar i mars var de där och intervjuade rektor, personal och elever. Nu har deras beslut kommit och det kräver att en hel del utvecklingsarbete görs. Det ska redovisas i januari nästa år. Bland annat har en personal i skolan kränkt flickor sexuellt.

Publicerad

Myrvikens skola består av förskoleklass samt åk 1-9 samt fritidshem. Cirka 230 elever går här. Skolinspektionen påtalar att skolan i låg utsträckning arbetar för trygghet och studiero, och att all personal behöver göras delaktig i detta. De skriver i sitt beslut att det finns problem med ”sexistiskt, rasistiskt och homofobt språkbruk” på skolan. Jämställdhetsarbetet bedrivs inte systematiskt och leds inte av rektorn. 

Skolinspektionen skriver i tjänsteanteckningarna att det bland annat förekommit ett fall där en personal kränkt flickor sexuellt. Men hur hanteringen av detta ärende fungerat visar sig vara lite oklart. Rektor Lena Hadarsson svarar så här när Jämtlands Tidning kontaktar henne om det: 

–Skolinspektionsrapporten kom i slutat av terminen, jag har läst igenom den, och rektorerna kommer att jobba med resultatet tillsammans med personalen fram till januari 2025 då åtgärder skall redovisas. Vad gäller personalärendet så är det hanterat och löst. Det blev olyckligt att det inte rapporterades direkt, men jag var tyvärr mycket sjuk och borta i en problematisk sjukdom under den perioden. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS