Ung Reporter

Tre karlar på en scen: revy i Oviken

OVIKEN (JT) Erik Magnusson jobbar som lärare och trubadur i Myrviken. Förra året bestämde han sig för att dra i gång en revy. Det blev till slut en uppskattad nummerrevy i modern tappning.

Publicerad

Det var svårt att få ihop en grupp i början då folk slutade av olika skäl. Men Erik träffade Amel Grcic, som tidigare jobbat som skådespelare i London, på Myrvikens skola. Till slut var det Erik, Amel och Lars Karlsson kvar men det hindrade dem inte. –Det får väl vara tre karlar och en scen, berättar Erik som även skrivit alla sketcher.

I slutet av februari spelade Republikrevyn sin föreställning ”Inför publik” på Orrgården i Oviken. Det var nästan fullsatt i publiken, med stora som små. Jag var där och det var otroligt mysig stämning inne på Orrgården. Mycket skratt och applåder.

–Det är det vi lever av, berättar Amel.

Det är inte bara pandemin som ställt till det för Republikrevyn då de inte haft lika många möjligheter att få komma ut och spela. Det är även en utmaning att få det att flyta på bra när de bara är tre. Erik berättar att de behövde anpassa manuset och rollerna så det skulle vara möjligt att spela upp med så få människor men det gjorde dem bra.

Amel, som har jobbat med båda amatör- och proffsskådespelare, berättar att det bästa med att jobba med Republikrevyn är att de har ett flow. De känner sig trygga med varandra och det är tydligt att de gör det för att ha roligt. De kan improvisera och lägga till, som när de bestämde sig för att ha med Amels hund i showen.

De satte ribban högt med sitt framträdande, trots att de bara var tre karlar och en scen. Vi ser fram emot att se mer från Republikrevyn i framtiden.

Powered by Labrador CMS