Vid lunchtid på torsdagen uppvaktade Jan Zackrisson från Klövsjö kommunalrådet Therese Kärngard med en skrivelse från markägare i Klövsjöbygden angående det efterlängtade skoterregleringsområdet i Klövsjö-Storhogna.

Markägare i Klövsjö uppvaktade kommunalrådet i Berg
– Vi behöver få stopp på den fria skoteråkningen

BERG (JT) Vid lunchtid på torsdagen uppvaktade Jan Zakrisson från Klövsjö kommunalrådet Therese Kärngard med en skrivelse från markägare i Klövsjöbygden angående det av många efterlängtade skoterregleringsområdet i Klövsjö-Storhogna.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi har kommit till en gräns. Allt handlar om det enormt ökande antalet människor i trakten, därför behöver vi få stopp på den totalt fria skoteråkningen. Det andra är lederna, såväl vinter som sommar. För att vi markägare ska vara en enhetlig part har vi samlat ihop oss i Klövsjö, det har tagit tid men nu är vi på gång, menar Jan Zakrisson, markägare i Klövsjö.

Ledlängden i området handlar om mellan 120 och 150 km. Enligt modellen som Funäsfjällen jobbar med ger det 600 kronor per kilometer led. I Klövsjö-Storhogna skulle det kunna röra sig om 70 000 – 90 000 kronor i markhyra per år.

Handlar det om ekonomi och ersättningar i första hand för er del?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS