Jan Johansen bjöd på en Vit jul i Ovikens Gamla kyrka i fredags kväll. Tillsammans med kapellmästaren Lars Edvall och sångerskan Theresia ”Tesa” Lindström Kolstad bjöd trion bland annat på Jul, jul Acapella.
Jan Johansen bjöd på en Vit jul i Ovikens Gamla kyrka i fredags kväll. Tillsammans med kapellmästaren Lars Edvall och sångerskan Theresia ”Tesa” Lindström Kolstad bjöd trion bland annat på Jul, jul Acapella.

Jan Johansen bjöd på en Vit jul i Oviken

OVIKEN (JT) Jan Johansen bjöd på en Vit jul i Ovikens Gamla kyrka i fredags kväll. Tillsammans med kapellmästaren Lars Edvall och sångerskan Theresia ”Tesa” Lindström Kolstad bjöd trion på hela 21 sånger.

Publicerad

De 80 församlade i publiken fick sitt lystmäte tillgodosett och väl därtill. Det var som en julkonsert med nära nog extra allt. Jullåtar, Jan schlagerkatalog, Jans övriga hits samt en trevlig överraskning, hans medsångare och musiker får sjunga sina egna låtar. Tala om ödmjukt att låta hela scenen glittra.

Man skulle ju kunna tro att en schlagerstjärna från 90-talet var på väg att slockna. Icke. Jan öppnar med kvällens rubrik Vit jul. Sedan varvas jullåtar med egna hits och som sagt får vi höra ett knippe låtar som inte är så bekanta för de flesta.

Det blir en salig blandning, men den känns varm och genomtänkt. Jag blir lite brydd när två psalmer, utan julanknytning, dyker upp på låtlistan. Publiken är med och applåderar förtjust. Efter Blott en dag säger Johansen, att från den psalmen är steget inte långt till schlagerfestivalen. Jag upptäcker mig själv med att tyst sjunga med i Ett sista andetag. Att det inte blir allmän allsång under Se på mig är lite märkligt, alla kan den hiten.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS