Pumptracken var populärast under dagen bland barnen. I förgrunden den nya konstgräsplanen.
Pumptracken var populärast under dagen bland barnen. I förgrunden den nya konstgräsplanen.

Invigningen av Pumptrack i Myrviken var så mycket mer än pumptrack

MYRVIKEN (JT) Mötesplats Oviken och Myrvikens skola har blivit den perfekta mötes- och aktivitetsplatsen för både barn och vuxna. Detta visades under idrottens prova-på dag i helgen.

Publicerad

Idrottens prova-på dag arrangerades på många ställen men frågan är om inte Myrvikens IF var en av de mest aktiva.

Populärast var pumptracken. Här syntes barn i alla åldrar åka runt på den asfalterade banan.

– Det är bra att de lade asfalt och inte sand, hinner Hilda säga i en kort paus innan hon susar vidare. Annars hade det ju bara funkat med cykel!

– Det är så roligt att köra, säger Nadja som snabbt cyklar vidare.

Erik Undin, snart 7 år och hans lillebror Arvid Undin 3 år gillade pumptracken.
Erik Undin, snart 7 år och hans lillebror Arvid Undin 3 år gillade pumptracken.

Vad JT kunde se var förutom cykel även kickbikes det vanligaste som användes. Någon enstaka hade rollerblades. Mer än några få ord var svårt att få ur de unga som glatt åkte runt, tid för paus fanns inte. JT kan förstå, pumptracken såg rolig ut.

– Finns ju ingenstans annars att cykla, svarar Erik på frågan vad han tycker om banan.

Många har redan använt pumptracken under året som varit då banan byggdes klart redan förra året. Dock har elever i år hjälpt till att lägga gräs runt banorna så det ser finare ut.

Det som var helt nytt var det nya konstgräset på fotbollsplanen

– Skol IF har dränerat grusplanen som fanns här och köpt in konstgräs så det är ju invigning av denna också, berättar Janne Magnusson, en av de vuxna som jobbar i Myrvikens Skol IF. Vi passar även på att inviga en ny skateboardramp.

Bredvid den nya fotbollsplanen finns en multisportarena sedan tidigare, även den med konstgräs. Ungdomar och barn kan låna allt från cyklar, skateboards till hjälmar av föreningen så ingen behöver sitta bredvid för att man inte har egen utrustning.

Full fart på pumptracken!
Full fart på pumptracken!

– Vi försöker ha en skolgård som attraherar alla. Någon vill leka, cykla, någon vill klättra, någon vill gunga. Någon vill vara i "stallet" där vi har trähästar och grejor. Det är Skol IF som finansierar och är ansvariga. Jag sitter med där som vuxenstöd. Någon vuxen måste ju vara med och till exempel visa hur man driver en förening.

Elever från klass 6 till 9 sitter i styrelsen men medlemmar är alla från förskoleklass och uppåt. – Medlemsavgiften är 10kr och för den får man vara med på alla aktiviteter gratis, vi brukar ha 5-6 aktiviteter i veckan efter skoltid. Dessa styrs efter vad eleverna själva vill göra.

Även andra föreningar var med och visade upp sig bl a Myssjö-Oviken IF, JH Orientering, Korpen och PRO. Möjlighet fanns att prova på bowling, pingis, orientering, boule, rullskidor, gymnastik och styrkekondition med mera. Ett riktigt smörgåsbord som Janne beskrev det.

Axel Eriksson, ordförande i Myrvikens Skol IF invigde med att klippa av ett symboliskt band
Axel Eriksson, ordförande i Myrvikens Skol IF invigde med att klippa av ett symboliskt band

– Vi bor ju i en by som det finns power i, det spelar ingen roll om det är kultur, idrott eller vad det är så ställer man upp och hjälps åt. Vi är nog unika med det.

Vid själva invigningen höll Erik Magnusson ett litet tal där han nämnde alla företag i bygden som på ett eller annat sätt varit med och stöttat Skol IF, Erik underhöll även med musik under dagen. Därefter klipptes ett symboliskt band av ordförande i Myrvikens Skol IF Axel Eriksson. Han fick även ta emot en gåva på 5000 kronor från Jenny Ståhl, Jämtland Härjedalens Idrottsförbund (RF Sisu). Priset hade lottats ut bland de föreningar som hade aktiviteter under dagen och Myrvikens Skol IF hade turen att vinna.

Powered by Labrador CMS