Hanna Jonsson från Åsarna provar på att tälja sig en nyckelring när Svenstaviks bibliotek har en prova på dag under höstlovet.
Hanna Jonsson från Åsarna provar på att tälja sig en nyckelring när Svenstaviks bibliotek har en prova på dag under höstlovet.

Att tälja kan aldrig bli fel

Svenstavik (JT) Tälja en träbit man hittat har nog alla vuxna gjort någon gång. Hemslöjdskonsulenterna i samarbete med biblioteken vill lära det vidare och gav i veckan barn och ungdom en chans att testa på hantverket.

Publicerad

Björk är hårt när det torkat men det är perfekt att tälja i när det är färskt. Det berättade Ingela Fast från Duved som tillsammans med Anna Berglin, Åsarna var på plats på Svenstaviks Bibliotek för att ge unga en chans att testa täljning.

– Det finns inget som är rätt eller fel. Det gäller att våga även om det inte blir bra. Man gör det som man vill ha det, låter det se ut som man själv vill.

Ingela är slöjdhandledare och vet vad hon pratar om. Att hon valde att gå slöjdhandledarutbildning var självklart med hennes intressen.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS