Dåligt bröd i mataffären och mormor och farmors kokböcker inspirerade Erika Dillner till att öppna bageri.

Klövsjö bageri fyller femton: ”Det fick bära eller brista”

KLÖVSJÖ (JT) På en kurs i matlagning väcktes idéen om ett eget bageri. Utan någon tidigare erfarenhet i branschen bestämde sig Erika Dillner för att följa sitt intresse sedan barndomen. Femton år senare står det populära bageriet vid foten av Klövsjön kvar på trygga ben.

Publicerad Senast uppdaterad

Erika Dillner ska precis ställa undan en plåt med nybakade saffranssyltkakor när Jämtlands tidning kliver in genom dörren. Det är fredagen före första advent och mycket ska förberedas inför julmarknader och bageriets öppningshelg för säsongen. 

– Så här års blir det mycket mustiga bröd såsom lingongrova och vörtbröd. På vår och sommar vill folk hellre äta ljusare bröd. Sen är det pepparkakor och andra julkakor som ska bakas förstås, säger Erika Dillner medan hon föser in kakorna i plåtstället.

Bageriet har stängt för kvällen men Erika visar runt i lokalerna. I den ombonade cafédelen är väggarna målade i olika gröna nyanser och på dörren som vätter in mot bageriet sitter en lysande julgranskulekrans i starka färger. Med sina lilafärgade glasögon och rosaslingade hår är det lätt att förstå vem som bestämt färgkoderna i bageriet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Digital 1 månad

65 kr

Köp nu

Digitalt 24 timmar

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS