Dåligt bröd i mataffären och mormor och farmors kokböcker inspirerade Erika Dillner till att öppna bageri.
Klövsjö bageri fyller femton: ”Det fick bära eller brista”
KLÖVSJÖ (JT) På en kurs i matlagning väcktes idéen om ett eget bageri. Utan någon tidigare erfarenhet i branschen bestämde sig Erika Dillner för att följa sitt intresse sedan barndomen. Femton år senare står det populära bageriet vid foten av Klövsjön kvar på trygga ben.
Erika Dillner ska precis ställa undan en plåt med nybakade saffranssyltkakor när Jämtlands tidning kliver in genom dörren. Det är fredagen före första advent och mycket ska förberedas inför julmarknader och bageriets öppningshelg för säsongen.
– Så här års blir det mycket mustiga bröd såsom lingongrova och vörtbröd. På vår och sommar vill folk hellre äta ljusare bröd. Sen är det pepparkakor och andra julkakor som ska bakas förstås, säger Erika Dillner medan hon föser in kakorna i plåtstället.
Bageriet har stängt för kvällen men Erika visar runt i lokalerna. I den ombonade cafédelen är väggarna målade i olika gröna nyanser och på dörren som vätter in mot bageriet sitter en lysande julgranskulekrans i starka färger. Med sina lilafärgade glasögon och rosaslingade hår är det lätt att förstå vem som bestämt färgkoderna i bageriet.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu