Rebecca Netzler, som på bilden firades hemma i Salsån för sitt VM-guld, kan nu lägga ännu en medalj på meritlistan – OS-silver.

OS-silver till Rebecca från Hackås

MARSEILLE (JT) OS-äventyret slutade med silver för Rebecca Netzler från Hackås. Tillsammans med Vilma Bobeck säkrade hon Sveriges femte medalj under mästerskapet.

Publicerad Senast uppdaterad

Det började tungt i OS för Rebecca Netzler och Vilma Bobeck. Men efter en stark avslutning på grundomgången låg den svenska duon på tredje plats inför fredagens medaljrace. Medaljracet skulle egentligen avgjorts under torsdagen, men sköts upp till fredagen eftersom det blåste för lite under torsdagen. 

Svenskorna behövde hålla Norge och Tyskland bakom sig för att säkra en medalj. Detta lyckades den svenska besättningen bra med. 

Målgången innehöll en del dramatik. Den nederländska besättningen med Odille van Aanholt och Annette Duetz såg ut att gå mot klar seger i tävlingen, men seglade fel. Detta gjorde att Rebecca Netzler och Vilma Bobeck seglade in som etta i mål och det var länge frågetecken kring om svenskorna till och med knep guldet i tävlingen. Efter en stunds väntan stod det fast att nederländskorna trots missen tog hand om guldet och svenskorna slutade på silverplats. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS