Martin Bodin, som körde följebåten i Handsjön, fick en fin tre hektos abborre när JT var med. Johan Broman fick vänta tills kvällsgäddorna högg på hans krokar.
Martin Bodin, som körde följebåten i Handsjön, fick en fin tre hektos abborre när JT var med. Johan Broman fick vänta tills kvällsgäddorna högg på hans krokar.

Broman fiskade åter i Berg

BERG (JT) Den kände fiskeprogramledaren Johan Broman har återigen gästat vårt län. Denna gång för att spela in två avsnitt till den nya säsongen av sitt fiskeprogram.

Publicerad Senast uppdaterad
Johan Broman kastar och frilansfilmaren Kalle Simonaho styrde ekan dit fisken stod.
Johan Broman kastar och frilansfilmaren Kalle Simonaho styrde ekan dit fisken stod.

JT träffade Johan på Handsjöns blå böljor och följde med ut i en av båtarna i söndagseftermiddag.

Vi fick massor med gädda i går kväll, du skulle ha stanna kvar, berättar Johan Broman när jag ringer honom dagen efter.

Hur mycket har ni filmat denna gång?

Ibland filmar vi ett avsnitt i taget men denna gång blev det tre avsnitt. Vi gästade Dorotea 14-17 juni, Hossjöbottnarna 17-19 juni och sist Handsjön 19-21 juni, lite som en turné i fiske-TV, skojar han.

Du återvänder ofta till just Handsjön, varför?

Det är väldigt vackert här och jag har varit här en hel del, jag har härliga vänner här. Det är mycket gädda i sjön och det är perfekt för att testa nya beten och metoder här. Det är en fiskrik sjö, menar han.

Vad testade du i helgen?

Det som var lite roligt i söndags var att de ytbeten, eller poppers som de också kallas, vi körde med gjorde att vi hade många hugg men vi tappade merparten av fisken. Många gillar att fiska med dessa beten när man ser vad som händer då fiskarna kastar sig över betet. Det blir lite cirkus och en härlig upplevelse att se fisken som hugger. Det blir väldigt bra tv och det roar tittarna, konstaterar tv-producenten.

Jämtland är ofta med i dina program?

Vi hade plats för ytterligare två program i serien, som för övrigt hade premiär i går onsdag. Eftersom Bergs kommun redan investerat en hel del i program tidigare så kan man se detta som en bonus. Detta är mitt sätt att tacka för tidigare samarbeten, menar Johan.

Var ser man den nya säsongen, nummer sju i ordningen, av Fiskedestination?

– På Sportkanalen, C More och TV4 play.

Vad har du på gång framöver i sommar?

Dessa tre program som vi bandat nu ska redigeras. Jag jobbar med Kalle Simonaho en suverän frilansfilmare som även hjälper till med redigeringen. I augusti börjar vi att spela in nästa säsong. Jag ska även försöka att vara lite ledig och då kan det bli lite fiske, säger han.

Hur ser det ut om du blickar längre fram?

Jag har tecknat kontrakt med TV4-gruppen för ytterligare tre säsonger det innebär ytterligare 36 avsnitt med fiske. Det finns ett uppdämt behov av fiske från andra länder. Afrika, Trinidad och Tobago, Bolivia, Italien och Bosnien dit tänker vi oss framöver, avslöjar han.

När kommer du till länet nästa gång?

Det blir nog en sväng i slutet av juli för att hälsa på vänner här i Jämtland och ända till Kiruna. Inget jobb är bestämt ännu här i länet men det lär inte dröja länge, jag trivs som fisken i vattnet här. Det är alltid lika trevligt att kom hit och jag är tacksam till alla som hjälpt oss i Hosjöbottnarna och Handsjön. Till dig som gillar att fiska säger jag bara. Ut och fiska! Ni har så fina vatten här uppe med underbara fiskeupplevelser som bara väntar på er, avrundar Johan Broman vårt samtal.

Powered by Labrador CMS