Elin, K-G och Karin Jirdén har som tradition att besöka hembygdsgården när det är fäbodfrukost.
Genuin fäbodfrukost populärt i Oviken
OVIKEN (JT) När Myssjö-Oviken Hembygdsförening traditionellt bjöd in till fäbodfrukost under Ovikenveckan blev hembygdsgården vid Ovikens g:a kyrka full av hungriga gäster. Att äta en rejäl gammaldags frukost var heltklart klart något många ville göra.
I nio dagar har föreningens medlemmar ställt upp och jobbat för fullt. Varje dag behövs det 14 personer för att kunna serva gästerna i snabb takt.
– Vi är fem stycken här som fyller på med maten, två som säljer biljetter, två som kör skytteltrafik till sockenstugan med disk och mat samt fem stycken i sockenstugan som diskar och lagar gröt med mera.
Det berättar Agneta Gärdin medan hon rör om i gröten som står på spisen i hembygdsgården.
Digitalt 24 timmar
15 kr
Köp nu