Det har kommit in över 3200 digitala namnunderskrifter på en och en halv månad. Rätansbygden med omnejd säger mangrant nej till fler vindkraftverk i bygden.
Det har kommit in över 3200 digitala namnunderskrifter på en och en halv månad. Rätansbygden med omnejd säger mangrant nej till fler vindkraftverk i bygden.

Sex gånger fler namn insamlade i vindkraftprotest än boende i bygden

BERG (JT) Det har kommit in över 3200 namn på en och en halv månad. Rätansbygden säger mangrant nej till ytterligare vindkraftverk i bygden. Med tanke på att det i området bor 589 personer enligt uppgift på hemsidan Bergsliv så är en övertygande majoritet av de som skrivit på, utan anknytning till bygden.

Publicerad

För snart en månad sedan berättade JT, som första media, om över 1500 insamlade namn mot planerna på en tredje vindpark nordost om Rätan. Redan samma dag som artikeln publicerades var antalet uppe i 2300 namnunderskrifter. Nu en månad senare har antalet passerat 3200 digitala underskrifter. Gruppen som samlar in namnunderskrifter kallar sig Bevara Nordkölens vildmark.

Är det många utsocknes som skrivit på?

– De som har skrivit på, som är utsocknes, har anknytning till trakten. Det handlar om folk som kommer hit nu och då, en del kommer här ifrån andra har fritidshus här. Men det är klart att det även är folk som rent allmänt är emot vindkraft som signat, men en stor andel har en klar koppling hit, säger Ulf Johansson en av de engagerade i Bevara Nordkölens vildmark.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS