Den lilla obemannade butiken i Skålan får ofta kortare datum på varorna än de flesta andra butiker i länet. Trots det går den över två år gamla affären runt.
Den lilla obemannade butiken i Skålan får ofta kortare datum på varorna än de flesta andra butiker i länet. Trots det går den över två år gamla affären runt.

Den obemannade butiken i Skålan drar studiebesök från hela Sverige

SKÅLAN (JT) Byn Skålan har haft sin obemannade butik öppen i mer än två år. Strategin har varit att butiken ska gå plus minus noll, vilket den har lyckats med.

Publicerad

Den obemannade butiken i Skålan öppnade i slutet av augusti 2019 och var den första butiken utan personal i den norra delen av Sverige. För att den ska gå runt har taktiken varit att butiken varken ska gå plus eller minus.

Kan vi få det att gå runt utan att behöva lägga in pengar tycker vi att det är bra, säger Bengt Karlström, kassör i föreningen som driver butiken.

Covid-19 har gett en positiv påverkan på butiken eftersom man kan vänta med att gå in tills butiken är tom. Eftersom butiken även är öppen dygnet runt är det möjligt att gå dit de tider folk vanligtvis inte brukar handla på, vilket har uppskattats under pandemin.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS