20 anställda har flyttat från Bergs och Östersunds kommuner i samband med att Dollarstore flyttar sina lager i Skanderåsen och Brunflo till det nya centrallagret i södra delarna av Örebro i Närke.
20 anställda har flyttat från Bergs och Östersunds kommuner i samband med att Dollarstore flyttar sina lager i Skanderåsen och Brunflo till det nya centrallagret i södra delarna av Örebro i Närke.

20 anställda på Dollarstore flyttar från länet

BERG (JT) 20 anställda flyttar från Bergs och Östersunds kommuner i samband med att Dollarstore flyttar sina lager i Skanderåsen och Brunflo till det nya centrallagret i södra delarna av Örebro i Närke.

Publicerad Senast uppdaterad

Med familjer kan det röra sig om 50-talet personer som nu lämnar länet

Alla anställda på de båda lagerenheterna har erbjudits att behålla sina tjänster och flytta med. Det är 20 anställda som valt att fortsätta sina anställningar på centrallagret i Örebro.

– Jag valde att stanna i företaget, säger Erik Wennersten, som har kvar särbo och barn i Jämtland och nu kommer hem till familjen en gång i månaden.

Det är från årsskiftet 2021-2022 som lågpriskedjans lagerverksamheten helt och hållet ska ha flyttat till Örebro. Då är lokalerna i Skanderåsen och i Brunflo tömda. Vi kan inte få fram de exakta siffrorna på hur många totalt som flyttar. Efter att ha talat med flera involverade står det dock klart att det, med medflyttande familjemedlemmar, rör sig om mellan 30 och 40 personer som lämnar Bergs kommun och ett tiotal som tar farväl av Östersunds kommun.

När JT kontaktar flera politiker och tjänstemän i Bergs kommun är det ingen som känner till att det kan vara så många som flyttat med de anställda som flyttat till Närke.

När vi fick kännedom om att lagret i Skanderåsen flyttar drog vi igång arbetsmarknadsenheten för de som vill bo kvar. Andra ser sin chans att bo någon annanstans, säger Therese Kärngard (S) kommunalråd i Bergs kommun

Om det handlar om 40 personer hur märks det?

När det flyttar så pass många är det klart att det är kännbart. Folk är rörliga och att flytta till något nytt är positivt och en del i en människas liv. Jag hoppas att vi kunnat hjälpa till där det behövts för att finna nya möjligheter för de som valt att bo kvar i Berg och länet, menar kommunalrådet Therese Kärngard.

Du verkar inte helt nedslagen.

Det är positivt att det är så pass många som valt att bo kvar, menar Therese

Alla de anställda på lagren i Jämtland har blivit erbjudna vidare anställning i Örebro och redan har ett antal medarbetare flyttat Närke. JT har talat med en anonym medarbetare som valt att flytta till Örebro. Vad tänker du om läget?

– Jag tror nog att en del kan få jobb på Synsam på Frösön. Det är många som inte följer med för att de inte vill lämna sitt liv i Jämtland med friluftsliv och släkten. En del är jag förvånad över att de inte kom med till Närke.

Hur är det nya lagret?

– Det är ungefär 150 personer som jobbar här. Det är ett så mycket större lager. Av de jag talat med som flyttat ner verkar alla trivs riktigt bra, jag trivs väldigt bra. Jag gissar att ytterligare några jobbarkompisar från Jämtland kommer ner och jobbar här i stället för att vara arbetslösa hemma i länet, säger den anonyme lagerarbetaren.

Erik Wennersten hör till de äldre av de som valt att flytta.

– Jag ville prova på något nytt. Det är kul med allt nytt på det nya jättelagret i södra Örebro, säger han.

Men längtar du inte hem?

– Det är klart att jag längtar hem till familjen. Men jag åker upp en gång i månaden. Sedan kommer familjen ner nu och då. Hittills har det fugerat bra, menar Erik Wennersten en av de 20 anställda som flyttat med Dollarstores lagerflytt från Jämtland till Närke.

Powered by Labrador CMS