– Det värsta är att signalerna från regeringen kan innebära att literpriset kommer att hamna upp emot 21 kronor efter nyår, konstaterar Kenneth Andersson i Rätan.
– Det värsta är att signalerna från regeringen kan innebära att literpriset kommer att hamna upp emot 21 kronor efter nyår, konstaterar Kenneth Andersson i Rätan.

– Dieselpriset är alldeles för dyrt

BERG (JT) Härom veckan landade dieselpriset på en ny rekordnotering över 19 kronor litern. Detta har upprört många i vårt län och Kenneth Andersson i Rätan är en av alla som ifrågasätter hur folk i glesbygden ska kunna bo kvar när drivmedelspriset skjuter i höjden.

Publicerad

Man känner sig maktlös. Det är många här i Norrland som har över två mil för att köpa en liter mjölk. Det är för dyrt att leva på landsbygden. De skyller hela tiden på att vi ska ställa om från fossilt till elbilar. Men vi kan inte rädda miljön genom att slå ut hela Norrland. Dieselpriset är alldeles för dyrt och värre kommer det att bli, konstaterar Kenneth Andersson i Rätan.

Kenneths dotter bor i Lundsjön, både hon och hennes man jobbar i stan och har helt olika tider och tvingas ta varsin bil. Deras bränsleräkning ligger över 5000 kronor i månaden. Nu funderar de på att flytta till Östersund för att få ner drivmedelskontot.

Det värsta är att signalerna från regeringen kan innebära att literpriset kommer att hamna upp emot 21 kronor efter nyår. Jag har talat med tidigare kollegor inom skogsindustrin som är djupt oroade över utvecklingen av drivmedelspriset. Skotare och skördare som går i skift dagligen bränner upp 150 000 kronor i månaden. Det är redan en enormt pressad bransch. Det är ett av naven i välfärdssverige. Stannar det upp är det riktigt oroande, berättar han.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS